Champions League: Real en United blikvangers

Ger
11 februari 2013, 14:59   Bijgewerkt: 11 februari 2013, 16:11

Het toernooi om de Champions League krijgt dinsdag een vervolg met de achtste finales. Absoluut topaffiche is de confrontatie tussen Real Madrid en Manchester United. Oftewel: Cristiano Ronaldo tegen Robin van Persie. FCUpdate.nl staat stil bij alle duels van deze week.

Op dinsdag spelen ook Valencia en Paris Saint Germain tegen elkaar. In groep F deelden de Spanjaarden samen met Bayern München de lakens uit. Met dertien punten hadden beide clubs een verrekijker nodig om Bate Borisov (6) en Lille (3) terug te vinden. Voor PSG vormt de achtste finale een nieuwe gelegenheid om de grote ambities kracht bij te zetten. De formatie uit de Franse hoofdstad smeet afgelopen zomer met miljoenen om onder meer Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva en oud-Ajacied Gregory van der Wiel te strikken. Daar kwam onlangs nog David Beckham bij, al is de middenvelder momenteel nog niet klaar voor zijn debuut. PSG mag vooralsnog niet klagen over de resultaten: de groepfase werd als koploper afgesloten en ook in de Ligue 1 is de eerste plaats bereikt.

Met Robin van Persie beschikt ook United dit seizoen over een aanvaller in topvorm. Zo was de Oranje-international zondag opnieuw belangrijk door een doelpunt en assist voor zijn rekening te nemen in het thuisduel met Everton (2-0). "Ik denk dat een van deze twee spelers het verschil gaat maken", zei Ruud van Nistelrooy, oud-speler van Real én United, over Ronaldo en landgenoot Van Persie. "Ik denk dat beide clubs met topvorm aan de kraker gaan beginnen. Real heeft meer individuele klasse, maar United is veel meer een team. United zal in elk geval niet veel kansen nodig hebben om te scoren. Van Persie en Rooney zijn een dodelijk paar. Die creëren áltijd kansen, en ze missen zelden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen