Maaskant: "Spel gespeeld dat we wilden"

17 februari 2013, 18:09

FC Groningen verloor zondag met 2-0 bij Vitesse, maar toch was coach Robert Maaskant na afloop niet ontevreden. Hij vond zijn ploeg aardig spelen, op het begin van de tweede helft na. Dat bleek uiteindelijk wel fataal.

"We hebben het spel gespeeld dat we graag wilden", reageerde Maaskant op de clubwebsite. "Compact en gedurfd op de eigen zestien verdedigd. In de beginfase lukte het Vitesse niet de vrije man te vinden. Daarvandaan konden wij onze counters plaatsen. In de eerste helft hebben we wat kansen gekregen waar we meer uit hadden kunnen halen, waarvan de grootste voor Género Zeefuik."

"Na de pauze konden we twee dingen doen: sneller druk zetten of zo compact blijven spelen en agressiever spelen. We trapten er eigenlijk zelf een beetje in. Kwamen niet goed naar buiten, werden overdonderd en konden geen balbezit meer houden. De 1-0 viel en daarna hebben we geprobeerd terug in de wedstrijd te komen."

"Met standaardsituaties had er meer in gezeten, vooral de vrije trap van Rasmus Lindgren", vond Maaskant. "Na de 2-0 was het eigenlijk wel gespeeld. Het was een dubieuze strafschop waarbij mijn spelers dachten aan een schwalbe. We hebben nog een dubbele wissel toegepast en hebben met twee spitsen gespeeld. Maar Vitesse heeft terecht gewonnen en had ook het merendeel van het balbezit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen