NAC wint ook derde duel van 2013

2 februari 2013, 21:41   Bijgewerkt: 2 februari 2013, 22:08

NAC Breda heeft zaterdagavond tegen PEC Zwolle een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie. In het eigen Rat Verlegh Stadion wonnen de Bredanaars met 3-0. Anthony Lurling was met het versieren van een strafschop en twee assists de architect van de Brabantse overwinning. Jordy Buijs, Nemanja Gudelj en Anouar Hadouir zorgden voor de doelpunten.

De eerste helft leek dan ook te eindigen zoals die begon, totdat keeper Diederik Boer van PEC opzichtig in de fout ging in de 41ste minuut. Boer dacht Lurling eenvoudig uit te spelen, maar nam daarbij zoveel tijd dat Lurling de bal alsnog van zijn voet af kon halen. De aanvaller van NAC speelde Boer uit en wilde de bal binnenschuiven, maar vond Joost Broerse op zijn weg. Die keerde bal echter met de hand. Een penalty en een rode kaart voor Broerse waren het gevolg. Buijs verzilverde die eenvoudig en bepaalde de ruststand op 1-0.

De wedstrijd was daarmee eigenlijk gespeeld, vooral ook omdat PEC met tien man weinig voor elkaar kreeg in de aanval. Toen Anouar Hadouir op aangeven van de uitblinkende Lurling ook nog 3-0 maakte na 68 minuten spelen was de derde overwinning van NAC op rij een feit. Een dergelijke zegereeks hadden de Bredanaars al 2 jaar niet meer meegemaakt. Mede daardoor stegen ze naar de voorlopige 13e plaats. PEC blijft ondanks de nederlaag 15e.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen