Ajax morst punten en geeft achtervolgers hoop

Ger
19 april 2013, 21:53   Bijgewerkt: 19 april 2013, 22:41

De strijd om de titel in de Eredivisie is na een slippertje van Ajax weer spannender geworden. De lijstaanvoerder liet vrijdagavond voor eigen publiek twee punten liggen tegen SC Heerenveen: 1-1. Nummer twee Vitesse kan de landskampioen zondag bij een overwinning in Rotterdam weer naderen tot op drie punten.

De bezoekers uit Friesland mochten van geluk spreken dat de schade in de eerste helft beperkt bleef tot de treffer van Fischer. Al na enkele minuten had Ramon Zomer scheidsrechter Serdar  Gözübüyük een uitstekende reden gegeven om Ajax een penalty toe te kennen. De ervaren verdediger beroerde de bal met twee handen, maar een sanctie bleef opvallend genoeg uit. Niet veel later stond sluitpost Kristoffer Nordfeldt een Amsterdams doelpunt in de weg. De Zweed voorkwam met een prachtige reflex dat Siem de Jong een voorzet van Christian Eriksen trefzeker met zijn hoofd verlengde.

De treffer was een zoet moment voor Heerenveen-trainer Marco van Basten, die in het seizoen 2008/2009 bij Ajax werkte en uiteindelijk door de achterdeur vertrok. Uitgerekend tegen zijn huidige werkgever beleefde hij een dieptepunt. De Amsterdammers gingen op 31 januari 2009 thuis onderuit (0-1), waardoor de achterstand op koploper AZ naar negen punten groeide. Een teleurgestelde Ajax-supporter maakte Van Basten na het duel voor het oog van de televisiecamera's uit voor 'pannenkoek'. Het filmpje resulteerde in een door Nederland massaal bekeken hit op YouTube.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen