De Boer: "We zijn nog helemaal geen kampioen"

18 april 2013, 15:35

Na de zege in de topper tegen PSV (2-3) lijkt de titel al bijna binnen voor Ajax, zeker omdat rivalen Feyenoord en Vitesse afgelopen weekend punten verloren. Coach Frank de Boer wil echter niet te ver vooruit kijken. Voor hem telt alleen de komende wedstrijd, vrijdag tegen SC Heerenveen. Die moet gewonnen worden, weet hij.

"Alleen de pers zegt dat we al kampioen zijn", zegt hij op Ajax.nl. "Dat is niet zo. Niet dat ik er aan twijfel, maar we moeten nog tegen sc Heerenveen, NAC, Willem II en FC Groningen spelen. Heerenveen heeft bovendien van Feyenoord en PSV gewonnen."

De Boer doet er alles aan om de focus alleen op de eerstvolgende wedstrijd te houden. "Ik wil niet dat de spelers zich laten meesleuren door een bepaalde sfeer die wordt gecreëerd. Deze groep is vrij professioneel, in de zin dat de spelers zichzelf corrigeren. Als ze bij iemand merken dat hij minder scherp is of al over de titel praat wordt er ingegrepen. Want we zijn nog helemaal geen kampioen. Al denk ik wel dat de concurrentie gedemotiveerd zal raken als we vrijdag van Heerenveen winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen