Lurling: "Thuis zijn we lastige tegenstander"

26 april 2013, 10:14

Iedereen die PSV en Feyenoord een warm hart toedraagt of simpelweg hoopt op een spannend slot van de Eredivisie, is dit weekend fan van NAC Breda. De Bredanaren spelen zaterdag op eigen veld tegen Ajax, de koploper. Slaagt NAC Breda er in om één of meerdere punten te pakken, dan ligt de titelstrijd ineens weer open.

Gemakkelijk gaat Ajax het niet krijgen in Breda, zegt NAC-aanvaller Anthony Lurling in AD Sportwereld. "Thuis zijn we sowieso een lastige tegenstander, voor iedereen. Zeker ook vanwege een ambiance op zaterdagavond in een stadion met 19.000 fans. Bovendien hebben we bewezen dat de topploegen niet zomaar even komen winnen in Breda, waar we dit seizoen Feyenoord bijvoorbeeld al op een gelijkspel (2-2, red.) hebben gehouden. Maar Ajax is nu op voorhand vanzelfsprekend dik favoriet."

Een nadeel voor Ajax kan zijn dat het veld in het Bredase Rat Verlegh Stadion in bijzonder slechte staat verkeert. "Laat ik voorop stellen dat wij zelf ook balen van de staat van de grasmat", reageert Lurling. "Ik speel ook liever op een veld waar geen grasspriet ontbreekt. Het veld gaat er na dit seizoen niet voor niks uit bij ons. Ajax speelt graag verzorgd voetbal, maar als die ploeg met 0-3 of 0-4 bij ons wint, hoor je niemand meer over dat veld. Dat gebeurt waarschijnlijk pas als wij winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen