PSV al voor rust klaar met FC Groningen

27 april 2013, 20:36   Bijgewerkt: 27 april 2013, 20:48

PSV heeft zaterdag de concurrenten voor de bovenste twee plaatsen in de eredivisie onder druk gehouden. De ploeg van trainer Dick Advocaat had in Eindhoven geen kind aan FC Groningen: 5-2. Het publiek werd in de eerste helft verwend met vijf doelpunten, maar ging na rust toch wat mopperen omdat alleen de noorderlingen toen nog tot scoren kwamen.

PSV voorkwam met de soevereine zege in ieder geval dat Ajax dit weekeinde al kampioen kan worden. De Eindhovenaren kunnen nu rustig toekijken hoe zowel de Amsterdamse koploper als Feyenoord en Vitesse, de concurrenten voor de tweede plaats, het er van af brengen. De ploeg van Advocaat weet dat het bij winst in de laatste twee wedstrijden op NEC en FC Twente in ieder geval verzekerd is van een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Trainer Robert Maaskant van Groningen, die na rust op de tribune moest zitten na commentaar op de leiding, greep al na een half uur in door spits David Texeira te wisselen voor middenvelder Maikel Kieftenbeld. Toch liep de score verder op, door doelpunten van Mark van Bommel (schot van 20 meter) en Lens (intikker na vrije trap Mertens). PSV ging na rust op jacht naar meer goals, maar bleef steken op 98 treffers.

(c) ANP

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen