Tottenham pakt in slotfase punt bij Stam

27 april 2013, 18:00

Tottenham Hotspur heeft zaterdag dure punten laten liggen in de strijd om de derde plaats in de Premier League. De Londenaren kwamen bij laagvlieger Wigan Athletic niet verder dan een gelijkspel. Ze stonden lang met 2-1 achter in het DW Stadium, maar een eigen goal van Emmerson Boyce leverde toch nog een punt op: 2-2.

Tottenham kwam in de negende minuut nog wel op curieuze wijze op voorsprong. Gareth Bale strafte geklungel van Maynor Figueroa en Joel Robles af. Verdediger Figueroa legde onnodig terug op keeper Robles, die de pech had dat zijn uittrap tegen het lichaam van Bale kwam. Daardoor werd het al vroeg 0-1.

Maar Wigan toonde karakter. Emmerson Boyce maakte twee minuten later alweer gelijk en Callum McManaman tekende kort na rust voor de 2-1. De thuisclub, met Ronnie Stam als invaller, leek te gaan winnen. Want Tottenham oogde lang niet altijd even scherp. Maar in de 89ste minuut kwamen de bezoekers toch langszij. Boyce schoof, in het gerommel, een lage voorzet van Aaron Lennon in eigen doel. In de slotfase speelden beide ploegen vol voor de winst, maar het bleef 2-2.

Tottenham komt door de remise op gelijke hoogte met nummer vier Chelsea, maar de stadgenoot ontvangt zondag nog Swansea City. Arsenal staat met één punt voorsprong op de derde plaats. De nummer drie plaatst zich rechtstreeks voor de Champions League, de nummer vier gaat de voorronde van het miljoenenbal in. Het team dat vijfde wordt, moet genoegen nemen met een Europa League-ticket.

Everton, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld, naderde Tottenham tot drie punten. De nummer zes van de ranglijst was, met John Heitinga op de bank, thuis met 1-0 te sterk voor het Fulham van coach Martin Jol, waar Urby Emanuelson een basisplaats had. Oud-Ajacied Steven Pienaar maakte het beslissende doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen