Van Basten: "Kunnen het Ajax lastig maken"

18 april 2013, 15:27

Marco van Basten hoopt zijn oude club Ajax vrijdag pijn te doen. De Amsterdammers willen in de eigen ArenA tegen SC Heerenveen een volgende stap zetten op weg naar het kampioenschap, maar Van Basten heeft weinig zin om daar aan mee te werken. Zijn eigen ploeg kan de punten namelijk ook goed gebruiken, weet de coach.

Van Basten zal zich zeker niet zomaar neerleggen bij een nederlaag, stelt hij op de site van zijn club. "Zeker niet als het een grote nederlaag wordt, dat is niet goed voor ons imago. Ajax is de gedoodverfde kampioen, het is een extra motivatie om juist daarom een goede prestatie neer te zetten." Dat kan, denkt hij. "Ajax moet het spel maken, dat is altijd moeilijker. Als wij goed staan, kunnen we het Ajax lastig maken."

SC Heerenveen heeft de punten hard nodig om de play-offs om Europees voetbal te halen. Hoe veel punten de Friese club nog moet halen om zeker te zijn van een plek bij de eerste acht weet Van Basten niet precies. "Sec gezien, als je op zeker wilt spelen, negen punten, maar hoe het in de praktijk loopt weet ik absoluut niet."

Van Basten reist met een fitte selectie naar de ArenA. Filip Djuricic en Marten de Roon zijn hersteld van blessures, Jeffrey Gouweleeuw keert terug na een schorsing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen