Castelen en Duits geven Vitesse nieuwe dreun

11 augustus 2013, 18:20   Bijgewerkt: 11 augustus 2013, 20:00

Drie dagen na de mokerslag tegen Petrolul Ploiesti in de Europa League-voorronde heeft Vitesse opnieuw een teleurstelling moeten incasseren. De Arnhemmers gingen zondag op visite bij RKC Waalwijk hard onderuit. Aan de hand van uitblinkers Romeo Castelen en Sander Duits zegevierden de Brabanders met 4-2.

Bij Vitesse overheerste deze week grote teleurstelling. De Eredivisie werd zondag weliswaar begonnen met een overwinning op Heracles Almelo (3-1), maar in de Europa League ging het helemaal verkeerd. In de derde voorronde werd het uitgeschakeld door Petrolul Ploiesti, de nummer drie van Roemenië. De manier waarop was bovendien bijzonder zuur; een tegengoal in de vijfde minuut van de blessuretijd werd de Arnhemse formatie in de eigen Gelredome fataal (1-2).

Die dreun kwam hard aan in het Vitesse-kamp, onderstreepte coach Peter Bosz vrijdag nog maar eens in zijn wekelijkse perspraatje. "Het verlies van donderdag hebben we nog niet verwerkt", vertelde de oefenmeester doodleuk, terwijl zijn collega's er doorgaans toch een handje van hebben om in clichés te praten dat "we hier overheen moeten stappen en er komend weekend weer moeten staan."

Maar twee minuten later werd het dan toch 1-1. Romeo Castelen, na zes jaar terug in de Eredivisie, speelde op de rechterflank Van Aanholt en Giorgi Chanturia uit en bediende Robert Braber op maat. Die faalde niet. In de 38ste minuut, een kleine tien minuten nadat Sander Duits een vrije trap op de paal had geramd, onderstreepte Castelen opnieuw zijn waarde voor RKC. Deze keer scoorde de voormalige Feyenoorder, de laatste jaren geplaagd door blessures, zelf na een fraaie steekbal van Peter Jungschläger.

Op de voorsprong van RKC viel helemaal niets af te dingen, was ook Bosz ongetwijfeld niet ontgaan. De Vitesse-coach haalde in de pauze, niet geheel onterecht, Van Aanholt en Chanturia naar de kant. Zij werden afgelost door Davy Pröpper en Valeri Qazaishvili. De laatste tekende in de 54ste minuut voor de 2-2. Desondanks bleven de punten in Waalwijk, dankzij Duits en Castelen. Ruim een kwartier voor tijd benutte de eerste een penalty, toegekend omdat Van der Heijden Castelen onderuit had gehaald. En niet veel later schoot Duits een vrije trap binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen