Moisander: "Resultaat goed, spel moet beter"

19 augustus 2013, 07:00   Bijgewerkt: 18 augustus 2013, 16:46

Ajax won zondag de klassieker van Feyenoord, maar van euforie was na afloop geen sprake bij de Amsterdammers. Het spel in met name de tweede helft was mager, eigenlijk té mager. “Op deze manier gaan we in de problemen komen."

Eigenlijk speelde Ajax zondag in de Amsterdam ArenA maar een minuut of 25 goed voetbal. Tussen de vijftiende en veertigste minuut speelde de landskampioen het voetbal dat coach Frank de Boer graag ziet. Daarvoor dicteerde Feyenoord en daarna, dus eigenlijk in de complete tweede helft, lukte weinig meer bij de thuisploeg.

Ajax had Feyenoord in de laatste 25 minuten van de eerste helft in de tang, maar gaf het initiatief na rust weg. “We hielden de bal niet meer in de ploeg, ons positiespel was heel slecht”, zegt Moisander. Het veldoverwicht verdween en dus stond de zege van de thuisploeg op de tocht. “Een tegendoelpunt kan in zo'n slotfase altijd vallen”, weet de Fin. “Al is het belangrijk dat we de boel, ondanks dat we niet goed speelden, achterin dicht konden houden. We bleven heel geconcentreerd verdedigen en hebben uiteindelijk geen kansen weggegeven.”

Moisander is in ieder geval blij dat zijn ploeg halve off-day tegen Feyenoord zonder kleerscheuren doorgekomen is. “We blijven nu in het spoor van PSV. Als we hadden verloren, moesten we weer in de achtervolging. Net zoals de afgelopen seizoen. Dat wilden we dit seizoen niet en dus is het prettig dat we nu dichtbij blijven.”

“We wisten dat we een lastig programma hadden in de eerste weken van het seizoen, met de komende weken nog wedstrijden tegen SC Heerenveen en FC Groningen. Maar dat is niet erg, want het programma wordt dan vanzelf minder zwaar als we de Champions League-wedstrijden er bij krijgen. Voor nu is het gewoon belangrijk dat we de punten pakken. Het resultaat tegen Feyenoord was goed, dat is het belangrijkste, maar het spel moet beter. Daar is iedereen zich van bewust.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen