Van Eijden: "Geen punt om te koesteren"

25 augustus 2013, 10:12

Het tot dusver zo geplaagde NEC behaalde zaterdagavond haar eerste punt van het seizoen, door thuis met 2-2 gelijk te spelen tegen het RKC Waalwijk van trainer Erwin Koeman. In het Goffertstadion kwam de ploeg uit Nijmegen met 2-0 voor, dankzij twee gemaakte strafschoppen van Michael Higdon. Desalniettemin zagen de Nijmeegse supporters hun ploeg naast een overwinning vissen, aangezien Sander Duits (strafschop) en Aurélien Joachim het net nog wisten te vinden.

Ook al behaalde NEC het eerste seizoenspunt, in echte tevredenheid resulteerde dit nog niet: “Ik denk niet dat dit een punt is om te koesteren. Je begint goed aan die wedstrijd, je komt 2-0 voor en tot dat moment ging er eigenlijk niets fout. Een in mijn ogen onterechte penalty was het breekpunt in de wedstrijd, alhoewel we de tweede helft slapper speelden dan in de eerste helft”, zo concludeerde NEC-verdediger Rens van Eijden voor de camera’s van NOS.

RKC-coach Koeman toonde zich wél tevreden met een punt. “Al met al, gezien de tweede helft, denk ik dat we een verdiend punt hebben gepakt. Je kan altijd zeggen, het had meer moeten zijn, maar dat is altijd achteraf. In de eerste helft vond ik ons absoluut niet goed. NEC was toen ook niet goed, maar die hadden meer wilskracht dan wij en wonnen daardoor meer duels. NEC liep achteruit in de tweede helft en toen zijn wij beter en meer naar voren gaan spelen.”

Op de Britse aanvaller Michael Higdon zijn veel gericht bij NEC. Hij scoorde zijn eerste twee doelpunten voor de Nijmegenaren. Bij het eerste doelpunt kwam er veel emoties los bij de spits uit Liverpool. Zelf geeft hij ook aan dat het begin bij zijn nieuwe club niet makkelijk was: “Het is een zeer moeilijke start geweest. Je komt vol positieve verwachtingen naar een nieuwe club, maar soms gaat het even niet zoals het moet. We hebben vandaag progressie geboekt en hopelijk kunnen we dat volgende week doorzetten, zodat we drie punten kunnen pakken.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen