Büttner baalt, maar ziet waardering van United

5 september 2013, 21:57

Alexander Büttner zag deze zomer met lede ogen aan dat Manchester United bezig was met de komst van Leighton Baines, de linksachter van Everton. United was serieus geïnteresseerd in de international van Engeland, maar tot een transfer kwam het uiteindelijk niet. Büttner, die Patrice Evra ook voor zich moet dulden in de pikorde op Old Trafford, was al zo goed als rond met het Turkse Besiktas. De Doetinchemmer zag dit afketsen, omdat de transfer van Baines zijn doorgang niet vond.

Büttner zag het zitten om op huurbasis naar Besiktas te verkassen, met het oog op speelminuten en het WK, zo stelt hij tegen Telesport: "Ik baal ervan. Besiktas is de club die tot het laatste moment voor mij heeft gevochten. Het is een prachtige club. Ik zou er alles gaan spelen, dus voor mijn ontwikkeling was dat ook goed geweest. Maar als dat niet doorgaat, dan moet je de knop weer omzetten."

Dat deed de linksachter dan ook. Een goed gesprek met manager David Moyes van Man United hielp hem hier goed bij: "Als je een goed gesprek hebt gehad met de trainer, dan is het weer positiever. Hij heeft mij gezegd dat ik bij United ook aan mijn wedstrijden ga komen. Hij zei dat hij me absoluut niet kwijt wou en dat hij mij belangrijk vond. Dat ik een volwaardige speler ben."

Per slot van rekening ziet Büttner dat United zijn contract wil openbreken. Dit vindt de oud-speler van Vitesse een mooi gebaar: "Ik heb een goed seizoen gedraaid en dat heeft de club ook gezien. Ik heb daarom volgende week een gesprek met de club en dat is wel een waardering naar mij toe.", aldus Büttner, die ook aangeeft dat hij graag een kans zou willen krijgen van bondscoach Louis van Gaal, om zich bij Oranje te laten zien.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen