Cocu ziet uitdaging in reeks mooie affiches

13 september 2013, 16:00

Phillip Cocu verwacht zaterdagavond een mooie wedstrijd, als PSV op bezoek gaat bij FC Twente. Waar Twente-coach Michel Jansen al aangaf dat de ploegen identiek zijn aan elkaar, ziet Cocu ook veel gelijkenissen tussen beide teams: "Een goed voetballende ploeg. Ze hebben veel raakvlakken met de manier waarop wij willen spelen", aldus de oefenmeester van PSV op de officiële clubwebsite.

Het is het eerste duel uit een reeks van veel wedstrijden in een korte periode. In deze reeks bevindt zich een aantal mooie affiches. De Eindhovenaren nemen het vlak na Twente op tegen Ajax en AZ en daarnaast zal PSV actief zijn in de Europa League. In deze reeks zal PSV niet alleen maar domineren, wat Cocu als een uitdaging beschouwdt: "Spelen tegen voetballende ploegen die ook zelf initiatief nemen is een uitdaging. Het is belangrijk dat we zelf stappen zetten. We moeten een aantal wedstrijden nog beter gaan beheersen dan in het eerste deel."

In de topper tegen de Tukkers kan de hoofdcoach niet beschikken over centrale verdediger Karim Rekik, die naar verwachting vier weken moet toekijken. "Hij heeft een enkelblessure en gaat voor een vervolgonderzoek naar een specialist. Aan de hand daarvan moeten we kijken wat het beste traject voor hem is. Eerst moeten we een duidelijk beeld krijgen wat we er aan kunnen doen, en dan kijken we hoe lang we iemand kwijt zijn."

Omdat ook Mathias Zanka Jörgensen niet kan spelen omwille van een schorsing, heeft de PSV-trainer Menno Koch in de wedstrijdselectie opgenomen: "De afgelopen dagen heeft Menno Koch meegetraind, die zal ook bij de selectie zitten. Het is altijd vervelend als er blessures zijn, op welke positie dan ook. Maar we kunnen dit intern oplossen." Daarmee lijken de geruchten dat PSV interesse zou hebben in de transfervrije Khalid Boulahrouz naar het rijk der fabelen te zijn verwezen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen