Lukaku hoorde pas om 19.00 uur van huurdeal

12 september 2013, 12:38   Bijgewerkt: 12 september 2013, 12:43

Vlak voor het sluiten van de transferdeadline werd bekend gemaakt dat Romelu Lukaku dit seizoen uitkomt voor Everton. Het Belgische talent wordt gehuurd van Chelsea, waar de spits geen garantie op speeltijd kon krijgen vanwege de hevige concurrentie. De tijdelijke overgang kwam ook voor Lukaku als een verrassing.

Enkele dagen na zijn gemiste penalty in de Europese Supercup, zat de 20-jarige speler in zijn hotelkamer bij de Belgische nationale selectie. "Het was een gekke avond. De telefoon ging, en ik te horen kreeg dat ik weer zou worden uitgeleend. Het was 19:00 uur, en dat was het eerste wat ik ervan hoorde", zegt hij in gesprek met The Daily Mail.

De jonge Rode Duivel kon kiezen uit West Bromwich Albion, de club waar hij vorig jaar speelde, of Everton, de nummer zes van vorig jaar. "We hadden er nog niet eerder over gepraat, maar na een gesprek met mijn ouders besloten we de sprong te wagen", vervolgt hij. Trainer Roberto Martinez legde de aanvaller in een half uur uit wat hij verwachtte van de Belg en daarna kwam de deal snel rond.

Bij de club wordt Lukaku opgevangen door Kevin Mirallas, die hij al kent van de nationale ploeg. "Ik ken hem vanaf mijn veertiende, dat zal me helpen. We spraken over de overgang en ik kijk ernaar uit om samen met hem te spelen."

De eerstvolgende wedstrijd van Everton is toevalligerwijs tegen Chelsea. De spits zal zelf niet in actie komen: een clausule in de huurdeal bepaalt dat hij niet tegen de Blues ingezet mag worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen