MVV-coach: "Wil mentale hardheid kweken"

26 september 2013, 14:07

MVV-trainer Tini Ruijs spaart zijn spelers niet in de eerste weken van dit seizoen. De nieuwe coach, tot afgelopen zomer hoofd jeugdopleiding bij Roda JC, schroomt niet om zijn spelers de waarheid te vertellen, ook al is deze soms niet leuk om te horen.

"Ik heb een vrij directe en soms confronterende benadering. Daarmee wil ik mentale hardheid kweken bij mijn ploeg. In het begin riep dat allerlei reacties op, nu zijn we een stuk verder. Ik schat op veertig procent, dus we zijn er nog niet", legt hij uit in Dagblad de Limburger. Ruijs vindt deze mentale hardheid noodzakelijk. "Het is vooral in het belang van de spelers. Als zij misschien straks ooit de eredivisie halen, zullen ze ook bestand moeten zijn tegen 20.000 toeschouwers die van alles roepen."

Erg succesvol is de aanpak van Ruijs vooralsnog niet, het ambitieuze MVV staat op een magere elfde plaats in de Jupiler League. Wel pakte het de volle buit in zijn laatste drie duels en de coach hoopt dat die reeks vrijdag tegen FC Emmen een vervolg krijgt. "We hopen in een flow terecht te komen. Als dat lukt, kan de subtop in zicht komen. De wedstrijd tegen Emmen is daarom van cruciaal belang", vindt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen