Vlemmings wil met Roda weg omhoog inzetten

4 september 2013, 07:30

Roda JC Kerkrade wil aan de hand van Leon Vlemmings weer de weg omhoog inzetten. De voormalig oefenmeester van onder meer Feyenoord, AEK Larnaca en Excelsior werd deze week in Limburg aangesteld als technisch manager.

Vlemmings moet bij Roda voor een betere cluborganisatie zorgen. "De opdracht voor mij is structuur aanbrengen in de technische organisatie en daaraan leidinggeven. De jeugdopleiding zal een van de pijlers worden van mijn werk. In grote lijnen weet ik wat ik wil met Roda", aldus Vlemmings tegen VI.

De Brabander begint aan zijn eerste klus als manager bij een voetbalclub. "Ik heb altijd de wens gehad op termijn in zo’n functie te gaan werken. Dat het nu al gebeurt en bij een club als Roda, is alleen maar mooi. Ik ben nog relatief jong voor een managersfunctie, maar ik moest door mijn blessures al op mijn 22ste stoppen als profvoetballer en loop sindsdien al 21 jaar mee in de voetballerij. Ik ben klaar voor een andere rol"

Vlemmings weet wat hem te doen staat in Kerkrade. "Sinds 1974 is Roda gemiddeld op plek 7, 7 geëindigd in de Eredivisie. Maar de laatste vijf jaar kende de lijn een paar diepe dalen, twee nipte ontsnappingen aan degradatie. Zo ver mag het niet meer komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen