'Ange Postecoglou nieuwe bondscoach Australië'

22 oktober 2013, 13:41   Bijgewerkt: 22 oktober 2013, 13:59

Naar alle waarschijnlijkheid wordt Ange Postecoglou de nieuwe bondscoach van Australië. De 48-jarige Griek volgt daarmee de ontslagen Holger Osieck op en moet de Australiërs een succesvol WK bezorgen. Hij wordt woensdag (lokale tijd) gepresenteerd, melden diverse Australische media.

Zelf wilde Postecoglou nog niets zeggen over de zaak. "We zullen het wel zien", zei hij dinsdag tegen Fox Sports Australia. Met zijn mogelijke aanstelling maakt de FFA de wens om een Australiër aan te stellen waar. Hoewel Postecoglou in Griekenland werd geboren, heeft hij de Australische nationaliteit. Eerder viel Guus Hiddink vanwege deze wens al af als kandidaat.

Het kostte de Australische voetbalbond FFA de nodige moeite om hem los te weken bij Melbourne Victory. Postecoglou had nog een doorlopend contract bij de club uit de Australische A-League. Melbourne eiste een afkoopsom van 425.000 euro, de FFA weigerde de club een dergelijk bedrag te betalen. Uiteindelijk kwamen de twee toch tot een overeenkomst, maar het is niet bekend gemaakt hoeveel geld er met de overgang gemoeid is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen