Club Brugge hard onderuit bij angstgegner Kortrijk

20 oktober 2013, 19:59

Club Brugge heeft niet geprofiteerd van het gelijkspel van koploper Standard Luik eerder op de dag in de Waalse clash tegen Charleroi (2-2). De ploeg van voormalig FC Twente-coach Michel Preud'homme verloor zondag de West-Vlaamse derby bij KV Kortrijk met 4-1. Daardoor blijft Club Brugge tweede in de Belgische Pro League, op twee punten achterstand van Standard Luik.

Club Brugge speelde in het Guldensporenstadion, waar blauw-zwart het altijd zeer lastig heeft, ruim een helft met tien man. Tom De Sutter ontving in de 38ste minuut zijn tweede gele kaart voor het neerhalen van Zarko Tomasevic. Op dat moment was de score nog in evenwicht (1-1).

Uit een rake strafschop van Ivan Santini kwam Kortrijk in de 22ste minuut op voorsprong. Tien minuten later herstelde Björn Engels de balans. De 19-jarige verdediger knikte binnen uit een hoekschop, waarbij Kortrijk-doelman Darren Keet onnodig ver uit zijn doel kwam gerend. Maar die fout kwam de thuisclub na de doelwissel, met dus een man meer, nog wel te boven.

Elimane Coulibaly tekende in de 57ste minuut met een prachtige uithaal voor de 2-1, even later werd het via Santini 3-1. De Kroatische spits bepaalde in blessuretijd de eindstand op 4-1. Dat deed hij uit een makkelijk gegeven penalty. Omdat veroorzaker Engels rood kreeg, eindigde Club Brugge zelfs met negen man. Vanwege zijn felle protesten tegen de strafschop werd ook Preud'homme weggestuurd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen