Diego Costa: "Van Spanje heb ik alles gekregen"

30 oktober 2013, 16:01

Diego Costa maakte dinsdag bekend dat hij vanaf heden beschikbaar is voor de Spaanse nationale ploeg. De afgelopen tijd was er nogal wat getouwtrek tussen Brazilië en Spanje om de diensten van de geboren Braziliaan, die inmiddels tot Spanjaard genaturaliseerd is. De keuze viel uiteindelijk op Spanje, omdat dat land hem "alles" gegeven heeft.

"Ik hoop dat mensen begrip en respect hebben voor mijn beslissing", citeerde Sky Sports de topscorer van de Spaanse Primera Division. "Het is echt heel moeilijk om te kiezen tussen het land waar je geboren bent, en het land dat je alles heeft gegeven. Ik heb alles overwogen, en ik denk dat dit het beste is. In Spanje heb ik eigenlijk alles gedaan, en van Spanje heb ik alles in mijn leven gekregen."

Costa kwam al tweemaal uit voor het Braziliaanse voetbalelftal, maar omdat dit een vriendschappelijke wedstrijd betrof, mocht hij nog wisselen van land. De 25-jarige spits hoopt dat de aanhangers van de Goddelijke Kanaries zich niet tegen hem keren. "Ik hoop dat de mensen in Brazilië begrijpen dat dit geen keuze tegen het land is. Ik heb nog altijd familie in Brazilië en ik ben er geboren. Ik hoop dat God me toestaat er ooit weer te wonen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen