Dortmund onderuit, Schalke toont veerkracht

5 oktober 2013, 17:25   Bijgewerkt: 5 oktober 2013, 19:47

Borussia Dortmund is zaterdag verrassend onderuit gegaan op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. De Duitse lijstaanvoerder kreeg in Gladbach met 2-0 klop en leed zodoende de eerste nederlaag van het seizoen.

Het duel werd tien minuten voor tijd opengebroken na een rode kaart van Dortmund-aanvoerder Hummels. De Duitse verdediger veroorzaakte bovendien een strafschop, die door Kruse werd benut. Raffael maakte er vier minuten voor tijd ook nog 2-0 van.

Roel Brouwers viel bij BMG in de 56e minuut in. Luuk de Jong bleef de hele wedstrijd op de bank.

FC Schalke 04 kende beduidend minder problemen met het FC Augsburg van basisspeler Paul Verhaegh. In Gelsenkirchen werd het 4-1 voor de thuisploeg.

Ook in de wedstrijd in de Veltins-Arena zorgde een rode kaart voor de beslissing. Bij een 0-1 stand in het voordeel van Augsburg (doelpunt Mölders) incasseerde oud-AZ'er Ragnar Klavan een rode kaart. De strafschop die volgde werd door Boateng ingeschoten.

Twee doelpunten van Szalai, die de geblesseerde Huntelaar nog altijd vervangt in de punt van de aanval, en een treffer van Meyer zorgden uiteindelijk voor de comfortabele overwinning van Schalke.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen