Eerste nederlaag Atletico bij debuut Alderweireld

19 oktober 2013, 23:51   Bijgewerkt: 20 oktober 2013, 00:02

De Spaanse competitie kent niet langer clubs die nog zonder puntenverlies zijn. Nadat FC Barcelona eerder op de dag voor het eerst dit seizoen punten morste bij Osasuna (0-0), ging ook medekoploper Atletico Madrid in de fout. De equipe uit de hoofdstad verloor zaterdagavond met 1-0 bij Espanyol.

Atletico Madrid verzuimde daarmee de misstap van Barcelona af te straffen. Barça gaat na negen duels nog altijd aan kop in La Liga, met 25 punten. Atletico staat met één punt minder op de tweede plaats. Real Madrid heeft de top-twee opeens weer in het vizier. De Koninklijke was eerder vandaag in eigen huis met 2-0 te sterk voor middenmoter Malaga CF en kwam daarmee op 22 punten.

Subtopper Espanyol had in de openingsfase het betere van het spel in het eigen Estadi Cornellà-El Prat, maar Atletico kwam naarmate de wedstrijd vorderde beter in zijn spel. Vlak voor rust raakten de bezoekers via Koke de paal.

Ook in het tweede bedrijf kwam Espanyol sterker uit de kleedkamer. Lanzarote loste na vijftig minuten twee schoten, maar keeper Thibaut Courtois bracht twee keer redding. Twee minuten later was de Belg dan toch verslagen.

Sergio García ontsnapte uit de rug van ex-Ajacied Toby Alderweireld, die zijn debuut maakte voor Atletico, en onder zijn druk tikte Courtois de bal ongelukkig met de punt van de schoen in zijn eigen doel. Daarna zetten de bezoekers alles op alles om een nederlaag te voorkomen, maar de thuisclub hield stand. De beste kans was voor Diego Costa; de topscorer (tien doelpunten) zag zijn inzet voorlangs gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen