Groep C: Zlatan goud waard, blamage Anderlecht

2 oktober 2013, 22:47   Bijgewerkt: 3 oktober 2013, 11:15

In Groep C kon Paris Saint-Germain op voorhand zeer goede zaken doen, als het zou winnen tegen de Portugese grootmacht Benfica. Deze missie slaagde ruimschoots bij de Parijzenaren (3-0 winst op Benfica), met als gevolg dat PSG nu alleen aan kop gaat in de groep. Ibrahimovic was de gevierde man bij de thuisploeg, aangezien hij twee van de drie doelpunten voor zijn rekening nam. Anderlecht blameerde zich, door in eigen huis met 0-3 te verliezen van Olympiakos Piraeus.

Paris Saint-Germain - Benfica

Gregory van der Wiel speelde vanaf de eerste minuut mee bij Paris Saint-Germain. De Nederlandse rechtsachter was al snel belangrijk voor zijn ploeg. Van der Wiel leverde na een goede combinatie de assist bij de openingstreffer, die Zlatan Ibrahimovic voor zijn rekening nam. De Zweedse spits mistte in de eerste wedstrijd (tegen Olympiakos) nog een strafschop. Niet veel later werd de marge verdubbeld, toen Marquinhos het net wist te vinden. De verdediger kwam deze zomer over van AS Roma en wist afgelopen weekeinde ook al te scoren tegen Toulouse. Tevens vond de verdediger in het CL-duel met Olympiakos ook al het net.

Na nog geen half uur spelen stond er al een 3-0 stand op het scorebord. Ibrahimovic onderstreepte zijn klasse eens te meer door zijn tweede van de avond te maken. De ruime achterstand in de rust ging ten koste van Filip Djuricic, die in de kleedkamer kon achterblijven. Miralem Sulejmani, de andere oud-speler van SC Heerenveen, kwam 25 minuten voor tijd in het veld, toen de wedstrijd al lang gespeeld was.

Anderlecht - Olympiakos Piraeus

Bram Nuytinck stond in de basis bij Anderlecht, maar kende absoluut geen leuke avond. Anderlecht, dat ook startte met de zestienjarige Youri Tielemans (die Demy de Zeeuw met zijn basisplek op de reservebank hield), ging met ruime cijfers (0-3) onderuit tegen het Griekse Olympiakos. Kostas Mitroglou scoorde een hattrick voor de bezoekers.

In het eigen Constant Vanden Stockstadion raakte Anderlecht-doelman Silvio Proto in de warming-up geblesseerd, waardoor Thomas Kaminski onder de lat stond bij de ploeg uit Brussel. De paarsen begonnen slecht aan de wedstrijd: Nuytinck hief na ruim een kwartier spelen buitenspel op, waarvan Mitroglou kon profiteren: 0-1. De Belgische kampioen kreeg even later de uitgelezen mogelijkheid om langszij te komen, maar Aleksandar Mitrovic faalde vanaf elf meter.

In de tweede helft kon Anderlecht het absoluut niet bolwerken. Mitroglou verdubbelde de marge na een pass van Delvin N’dinga. De Griekse aanvaller completeerde later zelfs nog zijn hattrick, waardoor de deceptie van Anderlecht definitief werd gemaakt. Demy de Zeeuw kwam niet binnen de lijnen.

Paris Saint-Germain staat na de ruime zege op Benfica ruim aan de leiding in Groep C. Olympiakos en Benfica hebben allebei drie punten, maar Olympiakos heeft na woensdag een beter doelsaldo. Anderlecht staat laatste, nadat het nog geen punt wist te behalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen