Janssen: "We richten ons vooral op onszelf"

4 oktober 2013, 15:30   Bijgewerkt: 4 oktober 2013, 15:58

Zaterdagavond (19.45 uur) staan Go Ahead Eagles en NEC in de Adelraarshorst tegenover elkaar in de Eredivisie. Het is het duel tussen de nummer vijftien en achttien van de Eredivisie. Voor NEC is de confrontatie tegen de Deventenaren een uitgelezen mogelijkheid mogelijkheid om de eerste overwinning van het seizoen te behalen.

Trainer Anton Janssen zag dat Ryan Koolwijk nog niet fit genoeg is om vanaf de eerste minuut te spelen: "De knieproblemen van Ryan zijn sinds hij terug is bij de selectie nooit helemaal weg geweest. Tegen Vitesse kon hij vijftig minuten spelen, waarna hij weer een kleine reactie heeft gehad in zijn knie. Na de training van vandaag moet er toch weer een scan worden gemaakt in het ziekenhuis. Het resultaat daarvan is even afwachten, maar hij gaat tegen Go Ahead sowieso niet starten. Dat is een tegenvaller, want een 100% fitte Ryan Koolwijk is heel belangrijk voor de ploeg."

Ook Michael Higdon zit nog niet op honderd procent, waardoor zich ook nog niet in de startformatie bevindt. Michel Breuer zal in de basis beginnen, ten faveure van Pavel Cmovs: "Michel brengt meer ervaring achterin en de communicatie verloopt vaak wat beter.", aldus Janssen op de officiële website van de club. Marnick Vermijl is overigens volledig hersteld.

Janssen beseft dat de uitwedstrijd in Deventer van groot belang is, al wil hij het ook niet overdrijven: "Alle wedstrijden zijn belangrijk, ik wil deze er daarom ook niet extra uitlichten. Drie punten zouden uiteraard wel enorm helpen. We willen graag een keer winnen en de aansluiting vinden bij de ploegen boven ons."

De oefenmeester van de Nijmegenaren ziet dat zijn ploeg het erg moeilijk heeft dit seizoen, en hij weet hoe het tij gekeerd kan worden: "We richten ons vooral op onszelf. Er zijn nog genoeg punten die verbeterd kunnen worden. De verdedigende organisatie, maar ook het spel aan de bal. De spelers zullen daarvoor hard moeten werken en hun taken uitvoeren. Het vertrouwen groeit dan vanzelf. Vertrouwen in het veld is dat je verdedigend gedekt wordt in je rug als je vol een duel aangaat en aanvallend opties hebt om de bal af te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen