Nederlandse fans vragen 0,3 procent WK-tickets aan

14 oktober 2013, 16:42

Tot dusver heeft de FIFA ruim zes miljoen aanvragen ontvangen voor kaarten voor het WK van 2014 in Brazilië. De eerste ronde sloot op 10 oktober. De FIFA meldt dat 18.542 van de totale 6.164.682 aanvragen uit Nederland komt, goed voor zo'n 0,3 procent.

Dat lijkt niet veel, maar volgens de KNVB valt het wel mee. "Het is nog onduidelijk om welke wedstrijden het gaat. Bovendien zal de acht procent van de tickets die Nederland na de loting per wedstrijd krijgt, voldoende zijn. Dat was in Zuid-Afrika ook het geval", citeert de NOS een woordvoerder van de voetbalbond. Bovendien vindt toewijzing alleen plaats via de Supportersclub Oranje en leden van OnsOranje.

De meeste aanvragen voor de neutrale vakken kwamen uit Brazilië zelf, ruim zeventig procent. De andere kleine dertig procent werd aangevraagd door supporters uit 203 verschillende landen over de gehele wereld. Van die landen is de Verenigde Staten koploper, met bijna 375.000 aanvragen. Op Europees gebied waren de tickets het meest gewild bij Duitse aanhangers: zij dienden 134.899 verzoeken in.

Voor de loting is er nog eenmaal een mogelijkheid om tickets aan te vragen. Dit kan tussen 5 en 28 november op de officiële website van de FIFA, in dit geval zolang de voorraad strekt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen