Huntelaar fit in 2014, oudgediende terug bij Schalke

16 oktober 2013, 19:26   Bijgewerkt: 16 oktober 2013, 19:42

Klaas-Jan Huntelaar staat inmiddels al geruimte tijd buitenspel, vanwege een slepende knieblessure. De Nederlandse spits werkte toe naar zijn rentree, maar kreeg te maken met een terugslag. Huntelaar moet mogelijk opnieuw onder het mes en zou omwille hiervan pas in 2014 terugkomen. Dit zorgt ervoor dat Schalke 04 ertoe besloten heeft om 'good old' Gerald Asamoah weer bij de selectie te halen.

De inmiddels 35-jarige aanvaller werd afgelopen zomer opgehaald door Schalke, nadat hij bi Sankt Pauli en Greuther Fürth onder contract stond. Voor deze uitstapjes kwam Asamoah al elf seizoenen lang in Gelsenkirchen uit. In 1999 werd de aanvaller namelijk door Schalke weggeplukt bij Hannover '96. Asamoah keerde aanvankelijk bij Schalke terug om er in het tweede te gaan spelen, maar kan nu dus zijn terugkeren in de hoofdmacht van Schalke. Eind september viel de spits overigens al in tijdens het bekerduel met SV Darmstadt 98.

De spoeling is erg dun in de aanvalslinie van Schalke. Teemu Pukki verkaste deze zomer naar Celtic, terwijl Philipp Hoffmann verhuurd werd aan FC Ingolstadt 04. De Hongaar Adam Szalai, die tot dusver veel doelpunten scoorde voor Schalke, is wel inzetbaar. Szalai was afgelopen week wel ziek, waardoor hij de confrontatie met Oranje aan zich voorbij moest laten gaan.

Felipe Santana, de Braziliaanse verdediger die Borussia Dortmund deze zomer verruilde voor Schalke, vindt de terugkeer van de oudgediende een prima zet: "Asamoah is nog steeds fit en kan ons zeker helpen. Hij heeft het inzicht en hoeft daarom ook niet zoveel te lopen.", aldus Santana volgens Voetbal International.

Over de precieze situatie rondom Huntelaar stelt Schalke-manager Horst Heldt woensdag tegenover Sport 1 het volgende: "We moeten er rekening mee houden dat hij tot aan de winterstop aan de kant blijft. Dat is natuurlijk heel bitter, voor hem en voor ons. Hij had juist veel progressie gemaakt tijdens de revalidatie en was ook weer met de groepstraining bij ons begonnen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen