Sigthórsson hoopt op Grieken: "Lijkt me het beste"

21 oktober 2013, 08:01   Bijgewerkt: 21 oktober 2013, 09:20

Het is een spannende dag voor Portugal, Kroatië, Oekraïne, Griekenland, Frankrijk, Zweden, Roemenië en IJsland. Om 14.00 uur vindt in Zwitserland de loting plaats voor de Europese play-offs om de laatste vier WK-tickets. Kolbeinn Sigthórsson, de IJslandse spits van Ajax, heeft wel een voorkeur voor een bepaalde tegenstander.

IJsland, dat zich voor het eerst in de historie kan plaatsen voor een WK, is ongeplaatst bij de loting. Dit houdt in dat het kleine landje kan loten tegen Portugal, Kroatië, Oekraïne en Griekenland. "Ik kan de loting waarschijnlijk niet zien, want ik denk dat we op dat moment met Ajax op weg zijn naar Schotland", zei Sigthórsson na de topper tegen FC Twente (1-1) tegen onder meer FCUpdate.nl. "Maar ik wacht de uitkomst natuurlijk met spanning af. Op welke tegenstander ik hoop? Tegen een land als Griekenland hebben we waarschijnlijk de meeste kans. Dus dat lijkt me het beste."

Volgens Sigthórsson is IJsland, een land met slechts 300.000 inwoners, inmiddels helemaal in de ban van het wereldkampioenschap in Brazilië. "We zijn een nuchter volk, maar nu leeft het ontzettend. Zo dicht bij een groot toernooi zijn we nog nooit geweest. Dus het hele land is nu in spanning voor wat er gaat gebeuren."

Zelf speelde Sigthórsson met zijn doelpunten een belangrijke rol in de succesvolle kwalificatiecyclus van IJsland. In de laatste vier duels wist de spits van Ajax telkens zijn goaltje mee te pikken. Spelen voor IJsland is in zekere zin ook makkelijker dan spelen voor Ajax, erkent hij. "Als je voor Ajax speelt, liggen de meeste tegenstanders massaal voor het eigen doel en krijg je heel weinig ruimte. Bij IJsland is dat anders. Als landen tegen ons spelen, denken ze dat het een makkie wordt", lacht hij.

De loting voor de play-offs is om 14.00 uur.

Geplaatste landen: Portugal, Kroatië, Griekenland, Oekraïne

Ongeplaatste landen: Frankrijk, Zweden, Roemenië, IJsland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen