Strijdlustig Zulte Waregem stopt Luik, Been wint

6 oktober 2013, 22:28

Na negen opeenvolgende zeges heeft Standard Luik voor het eerst dit seizoen puntenverlies geleden in de Belgische Pro League. De ploeg van coach Guy Luzon ging zondag op bezoek bij Zulte Waregem met 1-0 onderuit.

In de eerste helft legden beide ploegen veel strijd en inzet op de mat, maar dat leidde amper tot uitgespeelde kansen. Ook na rust hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht, zonder veel te creëren. Zulte Waregem dacht in de 54ste minuut wel op 1-0 te komen via Olafur Ingi Skulason, maar diens goal uit een vrije trap van Davy de Fauw (ex-Roda JC) werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel.

In de 75ste minuut had Skulason alsnog zijn doelpunt te pakken. Deze keer knikte de IJslander raak uit een vrije trap van Thorgan Hazard, waarbij Standard-keeper Eiji Kawashima er niet goed uit zag. Les Rouches moesten in een kwartier twee keer scoren om het eerste puntenverlies te voorkomen, maar die opdracht werd er niet makkelijker op nadat Kanu in de 84ste minuut rood kreeg.

De Braziliaan kreeg zijn tweede gele kaart omdat hij Skulason onnodig naar de grond werkte, terwijl Standard bezig was met het nemen van een vrije trap. Met tien tegen elf kon Standard de eerste nederlaag niet meer voorkomen. Desondanks blijven de Walen koploper, met 27 punten uit tien wedstrijden. Club Brugge staat met één punt minder op de tweede plaats. Zulte Waregem is derde, met 23 punten.

Het Racing Genk van Mario Been nam de vierde plaats over van Anderlecht, na een 1-2 zege bij AA Gent. Genk kwam daarmee op twintig punten. Bij rust stonden de manschappen van Been nog met 1-0 achter, maar tussen de 53ste en 59ste minuut stelden Jelle Vossen (kopbal) en Kalidou Koulibaly (hard schot) orde op zaken.