Strootman: "Ze juichen hier na een goede tackle"

8 oktober 2013, 09:00

Hij staat met AS Roma na zeven gewonnen wedstrijden fier aan kop van de Serie A, is een vaste basisspeler en werd met name afgelopen weekend na zijn optreden in de topper tegen Inter (0-3) door Italiaanse media overladen met complimenten. Kevin Strootman beleeft een droomstart bij zijn nieuwe club, maar blijft nuchter. "Natuurlijk word ik blij van deze start, maar het moet nog beter", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Als er een spoedcursus zou bestaan met de titel 'je aanpassen doe je zo' zou Kevin Strootman een geschikte docent zijn. Als geen ander heeft de middenvelder de afgelopen jaren laten zien dat hij in een nieuwe omgeving zijn plek kan vinden. Na zijn transfer van Sparta naar FC Utrecht in januari 2011 ontwikkelde hij zich zo snel dat hij binnen enkele weken bij Oranje gehaald werd en toen hij een half jaar later naar PSV ging, kostte het hem ook weinig tijd om een belangrijke pion te worden.

Toch is Strootman opmerkelijk zelfkritisch over zijn eerste weken in Rome. “Het gaat lekker ja, maar vooral met de ploeg. Met mij zelf ging het afgelopen weekend goed, maar de wedstrijden daarvoor kon het beter. Dat weet ik van mezelf, daar ben ik heel kritisch op.”

Zijn nieuwe omgeving, de Italiaanse Serie A, past Strootman als een warme jas. “Iedereen wil er hier alles aan doen om te winnen. Die instelling heb ik zelf ook. De manier van spelen is ook heel anders dan in Nederland. Hier vindt men het even belangrijk om een tegendoelpunt te voorkomen, dan om zelf te scoren. Na een goede verdedigende tackle zie je spelers op het veld soms echt juichen.”

“Wat ik zelf vooral geleerd heb in mijn eerste weken hier? Lastig te zeggen. Misschien vooral wat je op welk moment moet doen. En ook dat het enorm belangrijk is om je geduld te bewaren. In vijf van de zeven wedstrijden die we tot dusver gespeeld hebben, stonden we na 45 minuten achter of gelijk. Je leert om geduldig te zijn.”

“Totti speelt al zijn hele leven bij Roma en is volgens mij al vijftien jaar aanvoerder. Bovendien kon hij in zijn carrière overal heen, maar heeft hij er altijd voor gekozen om hier te blijven. Dat waarderen de mensen ontzettend. Iedereen is er ook blij mee dat hij onlangs zijn contract weer verlengde. Het klopt dat hij bijna veertig is als zijn nieuwe contract afloopt. Maar zoals hij nu speelt, is hij zó belangrijk voor ons. Dan maakt het helemaal niets uit hoe oud hij is.”

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen