Allegri: "Moeten gewoon een goed resultaat boeken"

26 november 2013, 09:47

AC Milan is nog allesbehalve zeker van overwintering in de Champions League. Een verwijzing naar de Europa League dreigt als Ajax in eigen huis wint van Barcelona, en de Rossoneri punten laten liggen op bezoek bij Celtic. Zelfs Europese uitschakeling is nog een optie. Er staat dus veel op het spel in het Celtic Park, weet ook coach Massimiliano Allegri.

"Het is een belangrijke wedstrijd, al is het nog niet het allesbeslissende duel dat bepaalt of we naar de volgende ronde gaan. Het wordt echter een moeilijke wedstrijd, want thuis speelt Celtic heel agressief", blikte de coach vooruit op de officiële clubsite. "Het wordt een mooie avond, die we moeten benaderen met tactische alertheid, en met technisch voetbal."

In de competitie vergaat het de ploeg ronduit slecht, maar Allegri wil de stand van zaken in de Serie A niet vergelijken met de Champions League-prestaties. "Je moet het los van elkaar zien. We moeten gewoon een goed resultaat boeken tegen Celtic, want ons tweede doel van dit seizoen is om bij de laatste zestien van de Champions League te zitten. Het eerste doel was om ons überhaupt te plaatsen."

Dat de laatste overwinning alweer van 20 oktober dateert (1-0 tegen Udinese, red.) is nu ook niet van belang, denkt de oefenmeester. "Het eerste deel van het seizoen ligt nu achter ons. In de competitie hebben we gewoon een paar wedstrijden voor ons die we moeten winnen en dan doen we gewoon weer mee. Bovendien is er nog de Coppa Italia, en dus de Champions League. We snappen de teleurstelling onder de fans: die heerst bij ons ook. Maar we geven alles en daarvoor hebben we hun steun nodig."

Het duel wordt vanavond (dinsdag) om 20:45 uur afgetrapt. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in 2-0, de enige overwinning van Milan in de poulefase tot dusver.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen