FIFA verwacht dat Brazilië WK-deadline wel haalt

5 november 2013, 16:29   Bijgewerkt: 5 november 2013, 16:35

De FIFA verwacht dat alle stadions voor het WK van 2014 in Brazilië op tijd gereed zullen zijn. Na een reeks incidenten bij de bouw van de stadions ontstond enige angst, maar daar is volgens de wereldvoetbalbond nergens voor nodig.

Recentelijk werd het werk stilgelegd bij het Arena da Baixada-stadion, in de stad Curitiba. Een rechter had bepaald dat er niet gewerkt mocht worden, omdat de veiligheid van de bouwvakkers niet kon worden gegarandeerd. De renovatie van de voetbaltempel, waar tijdens het WK vier duels worden gespeeld, loopt achter op schema. Daarnaast brak twee weken geleden nog een brand uit in het Arena Pantanal-stadion, waardoor de bouw van het 44.000-plaatsen tellende stadion in Cuiabá vertraagd is.

Thierry Weil, marketingdirecteur bij de FIFA, zegt in gesprek met Sky Sports echter dat Brazilië keurig op schema ligt voor de deadline van 31 december. "Ik wil niet zeggen dat het uitstekend is, maar het ziet er wel goed uit. Er waren al zes stadions klaar voor de Confederations Cup, waarmee tweederde van alle kaartjes al wordt ingevuld: het zijn namelijk de grotere stadions."

"Ook Sao Paulo ziet er erg goed uit. Het wordt in december opgeleverd, en ook dat is een groot stadion. De andere vijf stadions liggen ook wel op schema." Daarmee sprak Weil de verwachting uit dat in december alle bouwwerkzaamheden zijn afgerond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen