Groep C: opvallende Vd Wiel door met Paris SG

27 november 2013, 22:41   Bijgewerkt: 28 november 2013, 00:05

Paris Saint Germain heeft de achtste finales van de Champions League bereikt na een 2-1 zege op Olympiakos. De Grieken hadden enige tijd het tweede ticket virtueel in handen, maar in de slotfase ging het mis. Allereerst gaven ze tegen Paris SG een 1-1 gelijkspel weg en bovendien won concurrent Benfica op de valreep met 2-3 bij het Anderlecht van coach John van den Brom.

Hierdoor hebben Olympiakos en Benfica na vijf duels beide zeven punten. Over twee weken, in de laatste speelronde, speelt Benfica thuis tegen Paris SG, terwijl Olympiakos visite krijgt van Anderlecht. De Grieken genieten op basis van het onderling resultaat een licht voordeel. Paris SG is met dertien punten al zeker van groepswinst, Anderlecht (één punt) is voor alles uitgeschakeld.

Tien minuten voor tijd drukte Olympiakos de man-meer-situatie uit in de score met de gelijkmaker van Konstantinos Manolas. Hij werkte in twee instanties binnen na een hoekschop. Paris SG had ook voldoende aan een gelijkspel om zich bij de laatste zestien te scharen, maar pakte dankzij een laat doelpunt van Edinson Cavani zelfs de volle buit (2-1).

Dat was zuur voor Olympiakos, dat enkele minuten eerder vanuit Brussel al te horen kreeg dat Benfica 2-3 had gemaakt tegen Anderlecht. Invaller Rodrigo was in blessuretijd verantwoordelijk voor het winnende doelpunt van de Portugezen, na voorbereidend werk van oud-Ajacied Miralem Sulejmani.

Chancel Mbemba Mangul had Anderlecht in de achttiende minuut nog aan de leiding gebracht, maar was in de tweede helft met een eigen goal ook 'goed' voor de 1-2 van Benfica. Ex-Vitessenaar Nemanja Matic had in de 34ste minuut, door een vrije trap binnen te koppen, al het evenwicht teruggebracht. Dat deed Massimo Bruno in de 77ste minuut ook namens Anderlecht, maar dan met de 2-2. De ploeg van coach John van den Brom, met Bram Nuytinck in de basis en Demy de Zeeuw op de bank, hield het echter niet vast. Daardoor wacht groep C in de laatste speelronde een spannende ontknoping voor de tweede plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen