Juventus vult gesloten tribunes met kinderen

26 november 2013, 13:43

Juventus heeft een manier gevonden om het stadion toch vol te krijgen voor de wedstrijd tegen Udinese, komende zondag. De regerend landskampioen heeft kinderen uitgenodigd om twee tribunes, die aanvankelijk gesloten zouden zijn, alsnog te bevolken.

De Italiaanse voetbalbond en de Serie A gaven toestemming voor deze constructie, melden diverse Italiaanse media. Juventus zou het duel af moeten werken met gesloten noord- en zuidtribunes, als straf voor discriminerende spreekkoren. Deze werden door de supporters geuit in de wedstrijd tegen Napoli, op 10 november jongstleden. Ook werd er het nodige sloopwerk verricht door de aanhang van Napoli. Als gevolg daarvan ontvingen beide ploegen een boete van 50.000 euro en moet Juventus de wedstrijd tegen Udinese met een 'half' stadion spelen.

Ook de thuiswedstrijd tegen Torino, op 14 december aanstaande, zal met een deels gesloten arena afgewerkt worden. Dan is de Curva Sud (zuidtribune, red.) gesloten voor publiek. Of De Oude Dame voor die wedstrijd eenzelfde constructie in het leven roept, is nog onbekend. Vanwege het initiatief zal de wedstrijd tegen Udinese om 18:30 uur aftrappen, in plaats van 20:45 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen