PEC Zwolle-icoon Drost verdacht van fraude

6 november 2013, 10:34   Bijgewerkt: 6 november 2013, 10:45

Voormalig proefvoetballer Klaas Drost is maandag gearresteerd. Hij wordt verdacht van fraude met persoonsgebonden budgetten. Diverse binnenlandse media dat hij zou voor miljoenen euro's gefraudeerd hebben. In zijn actieve carrière was hij voetballer bij PEC Zwolle.

Nadat hij zijn voetbalschoenen opborg, richtte hij het Bureau Maatschappelijke Ondersteuning (BMO) op. Samen met zijn 44-jarige partner specialiseerde hij zich in het begeleiden van het kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid vermoedt dat tientallen patiënten van BMO niet de zorg kregen waar zij recht op hadden. Drost ontving hier echter wel geld voor.

Drost maakte in de jaren zeventig en tachtig als verdediger furore bij PEC Zwolle. Hij maakte zichzelf bijna onsterfelijk door in de kwartfinale van de KNVB Beker in 1976 te soleren vanaf de middenlijn, vier Ajax-spelers uit te spelen en uiteindelijk te scoren. De zuidtribune in de huidige thuishaven van de club, het IJsseldelta-stadion, is naar hem vernoemd. Supporters van de club plakten dinsdagavond zijn naam alvast af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen