Uitgerekend Chievo maakt einde aan thuisreeks Verona

23 november 2013, 20:00   Bijgewerkt: 24 november 2013, 01:31

Chievo Verona heeft zaterdag de altijd beladen stadsderby tegen Hellas Verona gewonnen. Chievo had verrassend het betere van het spel, maar verzuimde lang de kansen te benutten. Pas in blessuretijd kwam de beloning: 0-1.

Chievo Verona staat onderaan in de Serie A en daarom werd coach Giuseppe Sannino voor de interlandperiode ontslagen en zijn voorganger Eugenio Corini teruggehaald. De trainerswissel deed Chievo zichtbaar goed.

Met leuk voetbal wist Hellas Verona al zijn (zes) thuiswedstrijden dit seizoen tot dusver te winnen, maar Chievo Verona was de bovenliggende partij in Stadio Marc'Antonio Bentegodi in de Derby della Scala. In de vijfde minuut dacht Bostjan Cesar Chievo bovendien op voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Aan de andere kant had Hellas Verona wellicht recht op een strafschop na een handsbal van Cesar, maar de scheidsrechter oordeelde dat er van opzet geen sprake was. Ook in de tweede helft kreeg Chievo de betere kansen, de Vliegende Ezels wisten pas diep in blessuretijd te scoren. Dejan Lazarevic kroonde zich met een hard schot tot de held van Chievo.

Chievo staat met negen punten nog altijd onderaan in de Serie A, maar heeft nu wel evenveel punten als Sampdoria en Catania. Die teams spelen zondag nog. Hellas Verona staat met 22 punten knap zesde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen