Van Marwijk: "Verantwoorde risico's met HSV"

Ger
5 november 2013, 09:10

Met oud-bondscoach Bert van Marwijk aan het roer heeft Hamburger SV de afgelopen weken flink aan zelfvertrouwen gewonnen. De Nederlandse trainer zette met een jong elftal prima resultaten neer. Hoewel zijn ongeslagen status afgelopen zaterdag tot een einde kwam, prijst Van Marwijk de ontwikkeling van zijn ploeg.

De geboren Deventenaar is ondanks de nederlaag tevreden over het spel van zijn ploeg. "Het resultaat was teleurstellend, maar we wisten Gladbach vroeg onder druk te zetten en hun opbouw te verstoren. Die pressie hebben we ondanks de tegenslagen volgehouden. Ik heb geen lange ballen gezien, dat is me goed bevallen", aldus Van Marwijk tegenover FCUpdate.nl. "Verder hebben we de meeste kansen gehad. Met zo'n statistiek win je geen wedstrijden, maar het is een positief teken. Helaas hebben we het duel door eigen fouten uit handen gegeven."

Mede door blessureleed doet Van Marwijk momenteel een beroep op een jonge verdediging. De pas 17-jarige Jonathan Tah en Lasse Sobiech (22) vormen het centrale koppel. "Het is een risico, maar wel een verantwoord risico", stelt de HSV-coach. "Ik geef ze graag een kans, want als je talenten beter wil maken, moet je ze speelminuten geven. Bovendien komen de defensieve taken niet alleen terecht bij de laatste linie. HSV moet verdedigen als een team. Ik hamer op een goede organisatie met een herkenbare speelstijl."

In de schaduw van uitblinker Van der Vaart presteren ook andere aanvallende krachten uitstekend. "De afgelopen weken hebben Pierre-Michel Lasogga en Maximilian Beister zich goed laten zien, onder meer door eveneens regelmatig een doelpunt mee te pikken. Ook dat zijn jonge spelers met veel potentie", beaamt Van Marwijk. "De afgelopen wedstrijden hebben me veel vertrouwen gegeven voor de toekomst. Daar brengt de nederlaag tegen Gladbach geen verandering in. Ik verlies niet graag, maar als ik verlies, dan liever met goed spel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen