Veltman over slippertje: "Dat is mijn valkuil"

19 november 2013, 23:47

Bijna liep de eerste interland van Joël Veltman voor de jonge verdediger uit op een klein drama. Na een half uur treuzelde de Ajacied iets te lang bij het uitverdedigen en raakte hij de bal kwijt, waarna Teófilo Gutiérrez scoorde. Gelukkig voor Oranje en Veltman in het bijzonder deed de Colombiaan dit echter vanuit buitenspelpositie.

De schrik sloeg Veltman om het hart toen hij zag dat Colombia scoorde, geeft hij toe. "Ik had natuurlijk al lang gezien dat het buitenspel was", lacht de 21-jarige Ajacied. "Nee, serieus: mijn hart stond even stil. Ik zoek altijd de voetballende oplossing, dat zit in me. Maar dat is soms ook mijn valkuil, dat bleek wel bij dit moment. Soms moet ik niet te lang nadenken en een bal naar voren rossen, maar dat deed ik hier niet."

Op dat ene moment na, speelde Veltman een prima partij. Hoewel Oranje lang met tien tegen elf speelde, hield de ploeg stand en sleepte het een 0-0 gelijkspel uit het vuur. De aanvallers van Colombia, met Radamel Falcao, kwamen amper in het stuk voor. "Ik denk dat ik op zich tevreden mag zijn", zegt Veltman dan ook. "Het was een mooi debuut. Voorafgaand aan deze week hoopte ik natuurlijk op speelminuten, een paar dagen geleden hoorde ik dat ik in de basis zou staan. Nerveus was ik eigenlijk niet. Of ik shirtje geruild heb met Falcao? Nee, dit shirt houd ik. Of misschien geef ik het aan mijn oude amateurclub, daar hangt ook al mijn Ajax-shirt aan de muur."

Door zijn goede optreden tegen Colombia lijkt Veltman plotseling een serieuze kandidaat voor een plekje in de Nederlandse WK-selectie. Daar is de Ajacied echter niet mee bezig, zegt hij. "Nee, totaal niet. Ik ben alleen bezig met Ajax en de volgende wedstrijd. Die is komend weekend, tegen Heracles. Aan het WK denk ik echt niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen