Vitesse herovert koppositie in vijandig Deventer

24 november 2013, 16:41   Bijgewerkt: 24 november 2013, 17:15

Vitesse heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles eenvoudig gewonnen. De club uit Arnhem stoot daarmee Ajax weer van de eerste plaats af. Vitesse werd in het zadel geholpen door twee strafschoppen in de eerste helft, die verder tumultueus verliep door een rode kaart van Deniz Türüc en een supporter die het veld betrad. Vitesse won uiteindelijk afgetekend met 3-0.

Vitesse ging de speelronde in als koploper, maar moest de eerste plaats gisteravond afstaan aan Ajax. De ploeg van trainer Peter Bosz liet duidelijk zien dat het die terug wilde. Vitesse was in de openingsfase de sterkste in de duels en dat is knap als je in de Adelaarshorst tegen Go Ahead Eagles speelt. Vitesse creëerde ook de eerste grote kans. Mike Havenaar kreeg de bal uitstekend mee van de kersverse Oranje-international Patrick van Aanholt, maar schoot van dichtbij op de vuisten van Vitesse-huurling Eloy Room.

Adelaarshorst supporter fan

Adelaarshorst supporter fan

Nadat de fan tot bedaren was gebracht, kwamen de ploegen het veld weer op in de van woede kolkende Adelaarshorst. De strafschop moest nog altijd worden genomen, maar Piazon bleek niet van zijn stuk gebracht door de onderbreking. Het Braziliaanse talent was vanaf elf meter opnieuw superieur: 0-2. De boosheid bij de spelers en fans van Go Ahead Eagles was te begrijpen. Van der Linden raakte met zijn elleboog inderdaad de bal, maar kon er weinig aan doen.

Volgens het boekje deed Makkelie weinig verkeerd, maar Go Ahead Eagles voelde zich zwaar gestraft. De promovendus probeerde er na rust nog wat van te maken, maar invaller Gaël Kakuta nam snel het laatste beetje hoop weg. De Fransman kon door een fraaie kapbeweging makkelijk de derde Arnhemse treffer tegen de touwen schieten. In het vervolg speelde Vitesse de wedstrijd op de automatische piloot uit en werd er niet meer gescoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen