Wouters: "Je kon merken dat de druk erop stond"

3 november 2013, 20:53

FC Utrecht pakte zondag drie punten in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (2-0), maar coach Jan Wouters erkende na afloop dat het niet tegenzat. Hij vond de Friese tegenstander prima voor de dag komen in de Galgenwaard.

"Na een halve minuut sneed Heerenveen er al doorheen en toen dacht ik al dat het moeilijk ging worden", aldus Wouters tegen FOX Sports. Toch kwam Utrecht op voorsprong, waarna zijn ploeg zich terugtrok op eigen helft. "Dat ging niet bewust, maar Heerenveen was voor rust de betere partij. Je kon merken dat er bij ons druk op dit duel stond. Het was, of aanhaken in de grote middenmoot, of een beetje onderin terecht komen. Die druk was wel te merken in de opbouw, waarbij we verkeerde keuzes maakten. We hadden geluk dat het bij rust 1-0 stond."

"In de rust hebben we gezegd dat we het opbouwen achterwege moeten laten en opportunistischer moeten gaan spelen richting Jacob Mulenga. Dat werkte prima", vervolgde Wouters, doelend op de 2-0 van de Zambiaan. Die stond daarbij wel buitenspel. Bovendien had Heerenveen voor rust recht op een strafschop. "De ene week zit het op dat gebied tegen en de andere week zit het mee."

"Dit zijn drie belangrijke punten en goed voor het zelfvertrouwen", zei Wouters. Zijn ploeg heeft nu net als Heerenveen vijftien punten. "Dat geeft aan wat voor vreemde competitie dit is. Heerenveen kon verleden week nog op de eerste plek komen en nu staan we gelijk. Of wij nu ook titelkandidaat zijn? Haha, nee. Dat lijkt me niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen