Opleving rond pauze bezorgt Bayern finaleplaats

17 december 2013, 22:48

Bayern München is zonder problemen doorgedrongen tot de finale van het WK voor clubs in Marokko. De Champions League-houder zegevierde dinsdag in de halve eindstrijd met 0-3 over Guangzhou Evergrande, de kampioen van Azië.

Franck Ribéry opende vijf minuten voor rust met een halve volley, vanuit een lastige hoek, de score. Nog voor de doelwissel kopte Mario Mandzukic de 0-2 op het scorebord. Mario Götze drukte vlak na de pauze met een fraai afstandsschot het laatste sprankje Chinese hoop de kop in. Bayern had de ploeg van coach Marcello Lippi met nog ruimere cijfers kunnen verslaan, maar het had de pech dat het meermaals de paal en lat raakte.

Bayern speelt zaterdag in de finale tegen gastheer Raja Casablanca, de kampioen van Marokko, of Copa Libertadores-winnaar Atlético Mineiro uit Brazilië. Die teams ontmoeten elkaar woensdag.

Bij Bayern was Arjen Robben absent vanwege een knieblessure. De aanvaller zat ook niet op de tribune; hij was aanwezig bij het NOC*NSF Sportgala in Amsterdam, waar hij kans maakte op de titel Nederlands Sportman van het Jaar. Die ging echter naar turner Epke Zonderland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen