RKC boekt in Den Haag eerste uitoverwinning

14 december 2013, 22:02   Bijgewerkt: 14 december 2013, 22:11

RKC heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 1-2 gewonnen. De thuisploeg was met name in de eerste helft de betere ploeg, maar kreeg een lesje in effectiviteit van de Waalwijkers. RKC komt door de overwinning in de stand gelijk met ADO, beide ploegen hebben nu 17 punten.

Na vier gelijke spelen en vier nederlagen wist RKC in Den Haag de eerste uitoverwinning van het seizoen te boeken. ADO was eigenlijk de hele wedstrijd in de aanval, maar met name RKC-keeper Arjan van Dijk was een grote sta-in-de-weg voor de Hagenezen. Door de winstpartij hebben de Waalwijkers nu 17 punten, net zo veel als ADO.

RKC kreeg in de eerste helft welgeteld één kans. Maar deze was ook direct raak. Na zeven minuten spelen werd een voorzet van rechtsback Mitch Apau getoucheerd en belandde de bal pardoes op het hoofd van Kenny Anderson. De Schots jeugdinternational kon vrij inkoppen en passeerde ADO-doelman Gino Coutinho.

Het niveau van de wedstrijd daalde en beide ploegen wisten eigenlijk geen echte kans te creëren. Het publiek schreeuwde om het ‘Haags kwartiertje’, maar het waren de Waalwijkers die wisten te scoren. Een hoekschop van de thuisploeg werd in de 82e minuut weggewerkt en de bal belandde via Aurélien Joachim bij Anderson. De RKC-middenvelder bleef koel en stiftte de bal over Coutinho. De aansluitingstreffer van Tom Beugelsdijk in de 89e minuut kwam te laat om het RKC nog echt lastig te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen