Ambitieuze Tomasson: "In korte tijd veel stappen gemaakt"

24 januari 2014, 15:49

Jon Dahl Tomasson zit zaterdagavond voor de derde keer op de bank als trainer van Roda JC. De Deense trainer is tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg en hield een goed gevoel over aan zijn debuut als trainer van Roda, vorig weekend in Heerenveen.

"Over het positiespel en de veldbezetting was ik tevreden", zegt Tomasson op de site van zijn club. "De afgelopen tijd zijn we daar heel intensief mee bezig geweest. Momenteel staat onze organisatie heel anders dan in de eerste seizoenshelft. Dan is het goed te constateren dat we in korte tijd zoveel stappen hebben gemaakt. Afgelopen dinsdag verzuimden we tegen AZ (0-2 verlies) in de eerste helft te scoren. Daardoor liepen we achter de feiten aan", aldus de Deen, die zaterdag met zijn ploeg FC Utrecht ontvangt.

De oefenmeester merkte 'enorme bereidheid' in de individuele gesprekken met de spelers. "Als je daar veel tijd in steekt, krijg je er ook veel voor terug. Voetbal is het allerbelangrijkste maar zonder goede communicatie en het juiste contact creëer je nooit een hecht team. Ik ben er heel trots op dat ik hier mag werken. Daarom ga ik deze kans pakken, keihard pakken", zegt de jonge trainer, die tot de winterstop nog als trainer bij Excelsior onder contract stond.

"Ik ben niet alleen een jonge trainer met ambitie, maar vooral ook een positief mens. Daarom kijk ik vooral omhoog. Met plezier, maar zeker ook met eisen. Presteren staat nu voorop. En dat gaat helaas niet altijd gepaard met mooi voetbal. Iedere speler moet elke dag beter willen worden, dat wil ik terugzien op het veld. Ik wil lef tonen, geen angst. Als dat lukt, denk ik dat we de komende maandag iets heel moois kunnen neerzetten", besluit Tomasson. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen