Atletico en Barça scoren niet in spannende topper

11 januari 2014, 21:56   Bijgewerkt: 11 januari 2014, 23:38

FC Barcelona en Atletico Madrid gaan ook na de negentiende speelronde samen aan kop in La Liga. De twee lijstaanvoerders stonden zaterdag tegenover elkaar in Madrid, maar kwamen niet tot scoren in het spannende duel: 0-0. Daardoor hebben beide teams nu vijftig punten. Real Madrid nadert zondag, mits het wint bij Espanyol, tot drie punten.

Bij FC Barcelona zat Ibrahim Afellay voor het eerst dit seizoen bij de wedstrijdselectie, maar de Nederlandse middenvelder overleefde de laatste schifting niet en moest dus op de tribune van het Estadio Vicente Calderón plaatsnemen. Lionel Messi en Neymar begonnen bovendien op de bank bij de Catalanen. De twee sterspelers waren nog niet honderd procent fit voor een basisplaats in deze topper.

Dat FC Barcelona de creativiteit van het tweetal miste, was te merken. Voor de pauze hield Atletico de ruimtes klein en de bezoekers slaagden er niet in een gaatje te vinden in de hechte Madrileense defensie. Barça toonde in de eerste helft wel het meeste initiatief, hoewel de beginfase voor de thuisclub was.

Al in de vierde minuut omspeelde Arda Turan Jordi Alba en zijn voorzet ging in de kluts maar net over. Even later probeerde topscorer Diego Costa het van afstand, maar keeper Victor Valdes redde. De beste kans voor Barça kwam tot stand via Pedro. De aanvaller kopte na ruim een half uur spelen over op een voorzet van Andrés Iniesta.

Verder waren de kansen schaars voor de doelwissel. In de tweede helft werd Messi meteen ingebracht en na driekwart wedstrijd kwam ook Neymar binnen de lijnen. Maar ook zij konden de geconcentreerde Atletico-achterhoede niet kraken. Messi was wel twee keer dichtbij, maar eerst kopte de Argentijnse aanvaller naast en in de slotfase redde Thibaut Courtois. Aan de andere kant keerde Valdes een prima mogelijkheid van Arda Turan. De Turkse spelmaker was even daarvoor na een knappe solo al aangever voor Diego Costa, maar ook deze kans ging er niet in. Daardoor eindigde de spannende partij - vol passie en strijd, maar met relatief weinig kansen - in 0-0. Een terecht gelijkspel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen