Bony knikkert United uit FA Cup met late treffer

5 januari 2014, 19:34

De misère van Manchester United blijft voortduren. De ploeg van manager David Moyes bezet de magere zevende plaats in de Premier League en nadat Tottenham Hotspur op nieuwjaarsdag met 1-2 wist te winnen op Old Trafford, was Swansea City zondag hetzelfde lot toebedeeld in de derde ronde van de FA Cup. De ploeg uit Wales trok dankzij een late treffer van Wilfried Bony aan het langste einde.

Het was de eerste keer in de voetbalgeschiedenis dat Swansea een officieel duel wist te winnen op Old Trafford. De zege voor de ploeg van trainer Michael Laudrup werd ingeleid door Wayne Routledge, die de bezoekers na ruim tien minuten spelen op voorsprong wist te brengen. United gaf echter snel antwoord. Alexander Büttner, die in de basisopstelling mocht beginnen en zich regelmatig van zijn goede kant liet zien, produceerde een perfecte voorzet, waar Javier Hernandez wel raad mee wist: 1-1.

Het restant van de wedstrijd was spannend, zonder dat dit tot veel kansen leidde. Na tachtig minuten kon de Braziliaan Fabio inrukken. Hij kreeg een rode kaart voor een domme overteding met gestrekt been, nadat hij slechts vijf minuten in het veld stond. Swansea drong aan in de slotfase en Bony knikte de bezoekers zelfs nog naar de volgende ronde van de FA Cup. Een voorzet van de sterk spelende Routledge belandde op het hoofd van Bony, die de bal fraai achter doelman David de Gea wist te knikken. De Ivoriaan was zelfs nog dicht bij de 1-3.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen