Hectisch avondje Breda eindigt in zege PEC Zwolle

Ger
25 januari 2014, 22:08

PEC Zwolle heeft drie belangrijke punten gepakt in een regenachtig Rat Verlegh Stadion. Zonder clubicoon Anthony Lurling wist NAC Breda geen potten te breken en kon de ploeg van Ron Jans, mede dankzij een twijfelachtige beslissing van scheidsrechter Higler bij het beslissende doelpunt, met een 1-2 eindstand terug naar huis.De doelpunten kwamen op naam van Joey Suk (NAC Breda), Guyon Fernandez (penalty) en Mustafa Saymak (beiden PEC Zwolle).

Onder toeziend oog van de hoofdrolspeler zelf speelde NAC uiterst zwak in het eigen stadion, en liet het PEC Zwolle het spel maken. In eerste instantie leek dit de juiste tactiek, want hoewel de Zwollenaren het meeste balbezit hadden, was het NAC dat de score opende. Eén van NAC's eerste aanvallen was direct raak: Joey Suk maakte een vrije trap van Danny Verbeek in de negentiende minuut prima af. Het spel van NAC bleef echter zwak. Tekenend was het fluitconcert dat de ploeg van Gudelj ontving nadat scheidsrechter Higler voor het einde van de eerste helft floot.

NAC begon juist beter te spelen na de gelijkmaker, maar wist zich zwaar benadeeld in de 75e minuut toen Higler een aanval van Zwolle liet doorlopen nadat de bal duidelijk over de zijlijn was gespeeld. Karagounis speelde de bal af op Mustafa Saymak, die vanaf een grote afstand Jelle Ten Rouwelaar verraste: 1-2.

Door de drie punten klimt PEC Zwolle een paar plekken en bezet het nu een positie in het linkerrijtje. NAC voelt daarentegen de hete adem van de concurrentie in de nek.