Late strafschop helpt Seedorf aan zege met Milan

Ger
19 januari 2014, 22:41   Bijgewerkt: 19 januari 2014, 23:08

Clarence Seedorf is zijn trainersloopbaan bij AC Milan met een overwinning begonnen. De Rossoneri waren voor eigen publiek met 1-0 te sterk voor Hellas Verona. Mario Ballotelli nam het enige doelpunt voor zijn rekening.

Seedorf stuurde Milan in het veld in een 4-2-3-1 systeem, waarbij plaats was voor Urby Emanuelson en Nigel de Jong. Spits Balotelli had steun in zijn rug van Keisuke Honda, Robinho en Kaká. Door de offensieve speelwijze was de thuisploeg veel op de vijandelijke helft te vinden. Grote kansen bleven evenwel uit. Milan moest bovendien enkele keren opassen voor de counters van Hellas Verona.

Een strafschop zorgde uiteindelijk voor de beslissing. De bal ging in de 82ste minuut op elf meter na een overtreding van Damián González op Kaká. Het buitenkansje werd vervolgens op waarde geschat door Balotelli. Door het resulaat blijft Hellas Verona gedeeld vijfde in de Serie A. Milan is de nummer elf van de ranglijst.