Mathijsen hoopt op WK: "Natuurlijk is het haalbaar"

8 januari 2014, 09:29

Joris Mathijsen is 33 jaar en al een tijdje niet meer opgeroepen voor Oranje, maar blijft hopen op een plek in de WK-selectie. "Natuurlijk is het haalbaar, maar dat geldt voor nog dertig andere spelers."

De verdediger beseft dat hij in het restant van het seizoen bij Feyenoord zijn selectie zal moeten afdwingen. "Ik wil eigenlijk niet zo over Oranje praten, dat is ook niet gepast", zegt Mathijsen tegen de NOS op het trainingskamp van Feyenoord in Marbella. "Ik ben hier bij mijn club. Er zijn niet zoveel wedstrijden meer van Oranje, dus ik moet het laten zien bij Feyenoord."

De ervaren verdediger staat nu op 84 interlands en zou daar graag nog een aantal aan toevoegen. "Ik doe gewoon mijn ding hier en meer kan ik wat dat betreft niet doen. Uiteraard is het WK iets wat een voetballer graag wil meemaken en hopelijk kan ik daar bij zijn."

Feyenoord-trainer Ronald Koeman is tevreden over zijn centrale verdediger: "Hij haalt gewoon een heel hoog niveau. Hij heeft alles al meegemaakt en dat is een meerwaarde voor je elftal", zegt de coach. "Als hij dit niveau weet vast te houden, komt hij absoluut in aanmerking voor het WK."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen