Seedorf: "Moeten enthousiasme en plezier terugvinden"

18 januari 2014, 14:19

Clarence Seedorf wil het enthousiasme en plezier terugbrengen bij AC Milan. Dat zei de Nederlandse coach van i Rossoneri zaterdag op de persconferentie, aan de vooravond van zijn debuutwedstrijd tegen Hellas Verona (zondag, 20.45 uur).

"Ik ben heel blij dat ik weer thuis ben", citeert Sky Sport Italia Seedorf. "Ik heb zin om aan de slag te gaan en om mijn enthousiasme over te brengen op de spelers. Plezier is volgens mij een fundamenteel onderdeel in het voetbal. Dat waren ook mijn eerste woorden tegen de spelers, dat ze het enthousiasme en het plezier in het voetbal moeten terugvinden. Dit team heeft absoluut nog niet laten zien wat het in zijn mars heeft. Het is makkelijker om goede resultaten neer te zetten als je verzorgd voetbal speelt. Dus dat is belangrijk. Ik heb veel wedstrijden van Milan gezien en ik ben ervan overtuigd dat ze meer punten verdienen dan ze nu hebben."

AC Milan staat op de elfde plek in de Serie A. Seedorf wil daar geen aandacht aan schenken. "Het belangrijkste is om de teamspirit terug te krijgen", vervolgt de voormalig Oranje-international. "Het is goed om te zien dat niemand naar een ander wijst vanwege de mindere resultaten. Dit team is dus een eenheid."

Seedorf is bij Milan de opvolger van de eerder deze week ontslagen Massimiliano Allegri. De oud-middenvelder wilde het liever niet hebben over zijn voorganger, met wie hij in zijn tijd als speler bij Milan een moeizame relatie had. "We moeten vooruitkijken, niet achteruit", aldus Seedorf. "We kunnen wel leren van het verleden. Ik heb altijd gezegd dat je het systeem moet laten afhangen van je spelers en niet andersom. Deze ploeg heeft 4-3-3 gespeeld, of een variant daarop, maar ik zal 4-2-3-1 gaan spelen, aangezien ik het hoogste rendement uit onze aanvallende kwaliteiten wil halen. Dit moet leiden tot een nog aanvallendere spelopvatting."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen