Vitesse: "Besluit begrijpelijk, maar ongelukkig"

11 januari 2014, 16:23

Na het trainingskamp van de club in de Verenigde Arabische Emiraten erop zit, heeft Vitesse besloten om alsnog met een officiële reactie te komen naar aanleiding van alle commotie rond verdediger Dan Mori. De Israëliër mocht niet mee naar Abu Dhabi, omdat de Emiraten Israël niet erkennen. De beslissing van Vitesse om desondanks toch naar Abu Dhabi te gaan kwam de Arnhemse club op veel kritiek te staan.

De club begrijpt deze kritiek, valt op te maken uit het statement. "De clubleiding van Vitesse heeft de procedure rond het vertrek naar het trainingskamp in Abu Dhabi geëvalueerd. Hieruit is gebleken dat de beslissing om naar Abu Dhabi af te reizen zonder selectiespeler Dan Mori begrijpelijk, maar ongelukkig is geweest."

"Achteraf zijn er door diverse instanties mogelijkheden aangegeven om het afreizen van de Israëlische Mori naar de Emiraten alsnog mogelijk te maken. De complexiteit rond het organiseren van reizen naar landen met specifieke inreisprocedures heeft er voor gezorgd dat onder tijdsdruk niet alle mogelijkheden zijn benut", vervolgt de Arnhemse club. "Vitesse betreurt de commotie die is ontstaan ten zeerste en biedt aan alle mensen die zich, op welke wijze dan ook, door de uitsluiting van Dan Mori getroffen voelen haar excuses aan."

Vitesse sluit het statement op de clubsite af door te stellen dat het de interne procedures rond buitenlandse zaken opnieuw gaat opzetten, zodat vergelijkbare situaties in de toekomst niet meer kunnen voorkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen