Vitesse pareert kritiek: "Niet gaan was geen optie"

6 januari 2014, 09:57

Politiek Nederland uitte zondag stevige kritiek op Vitesse, dat zonder Dan Mori afreisde naar Abu Dhabi. De verdediger bleef thuis, aangezien hij vanwege zijn Israëlische paspoort niet welkom is in de Verenigde Arabische Emiraten. Daags na het naar buiten treden van het opmerkelijk nieuws stelt Vitesse dat het geen optie was om het trainingskamp af te blazen.

Esther Bal, woordvoerster van de Arnhemse club, stelt tegen de NOS dat Vitesse aanvankelijk toestemming had gekregen dat Mori het land in mocht. "Maar een dag voor vertrek hoorden we dat dat toch niet het geval was. Als we toen besloten hadden niet te gaan, zou dat onze voorbereiding op de tweede seizoenshelft verstoren. Dat was dus geen optie.”

Desalniettemin betreurt Vitesse de ontstane situatie: "Natuurlijk willen wij het team compleet hebben en is het heel vervelend dat Mori er niet bij kan zijn, maar het teambelang staat voorop. Dat heeft Mori zelf ook gezegd. Als voetbalclub blijven we weg van politiek en religie", geeft de woordvoerster aan.

Tenslotte was het vanuit praktische overwegingen beter om gewoon naar Abu Dhabi af te reizen, geeft Vitesse aan: “We zijn verplichtingen aangegaan. We spelen oefenwedstrijden tegen VfL Wolfsburg (dinsdag, red.) en Hamburger SV (vrijdag, red.). Die rekenen op ons."

Overigens houdt de KNVB zich afzijdig in de discussie: "Het is vooral een politieke kwestie”, stelt een woordvoerder van de nationale voetbalbond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen